Restoran Groot pälvis Flavours of Estonia – Eesti Maitsed – “White Guide Estonia 2023″ soovitatud taseme.
Eesti restoranide teejuht White Guide 2023 soovitab kuues eri klassifikatsioonis kokku 150 isikupärast söögikohta üle kogu Eesti ja käib pidevalt ajaga kaasas. “Soovitame tase” on hindajate sõnul White Guide Estonia kõige huvitavam tase.
Sellest enamasti ei leia restorane selle mõiste klassikalises tähenduses, vaid söögikohtasid, mis oma kontseptsiooniga rikastavad ja mitmekesistavad meie toidumaastikku. Ilma nendeta oleks Eesti toidukaart palju üksluisem.
Restoran Groot asub Romantilisel Rannateel
Restoran maalilises Varbla sadamas on kuulus omamaise tooraine poolest, sest kala on enamasti ise püütud ja liha on ise kasvatatud.
“Ja see, kuidas nende peakokk liha väärindab, liha vinnutab või vorste katsetab, on kuulsust kogunud lähemal ja kaugemal.” toob välja Romantiline Rannatee meeskond. “Kummardus peakokk Jaak Hiibusele.”
Kõige uuem sadamaresto
“Kui sadamate seas korraldataks iludusvõistluseid, oleks uus Varbla sadam kindel pretendent kõige kaunima tiitlile. Moodne arhitektuur ja lummavad vaated ümberringi loovad suurepärase miljöö restoranis Groot ajaveetmiseks,” selgitab Flavours of Estonia White Guide 2023 komisjon hindamise tulemust. “Menüü on siin merine ja eriti hästi osatakse ümber käia värskelt püütud kohaliku kalaga. Eesti köögi klassika, räim marinaadis, näeb siin miljöösse sobivalt moodne välja ning maitseb samuti suurepäraselt. Tartar’e ja äkiseid äsja püütud kalast ei tohi siin mitte mingil juhul jätta proovimata. Kõige uuem sadamaresto Eestis pakub ohtrale silmailule lisaks ausaid ja puhtaid kohalikke maitseid.”
Hindamise süsteem
Restoranielamus koosneb paljudest komponentidest. White Guide’is hinnatakse restorani toidu, jookide, teeninduse ja atmosfääri taset, suunda ja kvaliteeti. Hindamisskaala põhineb 100 punktil.
Eraldi hinnatakse toitu ehk restorani gastronoomiat, millel on ka suurim osakaal lõppskoori kujundamisel.
Järgnevalt lisatakse teiste hindamise alla kuuluvate alade tulemused ning koostatakse lõpptulemus, mis võtab kokku iga restorani skoori.
Kõikidel hindamise alla kuuluvatel aladel pööratakse erilist tähelepanu ideele, kontseptsioonile, fookusele ja isikupärale.
Täpsema hindamise info leiad veebilehelt: https://flavoursofestonia.com/eesti-maitsed. Vaata ka teisi soovitatud restorane: https://flavoursofestonia.com/restoranijuht
Restoranide õiglase hindamise tagab Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastus.