Galerii

Kristina Kukk
Lääneranna Teataja toimetaja


Täna, 4. juulil kell 15.00 toimus Kalevi staadionil tantsupeo peaproov-etendus. Läbi aegade suurimal tantsupeol astus muruplatsile 10 500 tantsijat, nende seas ka Lihula Gümnaasiumi 7. klassi tantsurühm, keda juhendab Pilvi Kase.

XX tantsupidu teeb sügava kummarduse 85 aasta pikkusele tantsupeo traditsioonile. Seetõttu on kõikidel rühmaliikidel repertuaaris varasemate tantsupidude armastatumad tantsupärlid, mille kõrvalt ei puudu ka uus looming. Kokku on juubelitantsupeo kavas 28 tantsu, millest seitse on loodud tänavuse peo jaoks.

Lääneranna vallast on tantsupeol esinemas Lihula Gümnaasiumi 7. klassi tantsurühm. Noorte sõnul on proovid möödunud hästi ning ees on tantsupeo põnevaim osa – etendused. Vaatamata marraskil põlvedele ja nikastustele, mis on taolise intensiivse treeningu vaat et lahutamatu osa, esinesid meie valla noored väga vahvasti!

XX tantsupeo järgmised etendused toimuvad 5. juulil kell 11.00 ja 18.00.

 

Galerii: Kristina Kukk